Velikonoční intenzivka v Dolním Bušínově

21.04.2014 19:00

Využily jsme s paničkou prodlouženého velikonočního volna a vyrazily na intenzivku do Dolního Bušínova. Intenzivku pořádala a trénink vedla Kristýna Vojkovská.

Cesta byla celkem na jistotu, vedla nás opět paní chytrá - jen tedy díky objížďce jsme na konci cesty jely přes zákaz vjezdu a po polní cestě, no byla to troška adrenalinu. Po dojezdu na místo jsme zjistily že jsme na místě kde doslova a do písmene lišky dávají dobrou noc. Místo bylo ryze turistické, všude kolem samé chatky které ale byly ještě většinou prázdné, neobsazené.

V pátek po příjezdu jsme se seznámily s ostatními, absolvovaly společnou večeři a ubytovaly se.

Cvičit jsme začaly v sobotu, byli jsme rozděleni na dvě skupinky, cvičilo se dopoledne i odpoledne. Mezi cvičením jsme šly na krátké procházky ale hlavně mě panička nechala odpočívat. 

Sobotní cvičení: chůze u nohy, výchozí poloha, obraty za chůze i na místě, úkroky - pro nás nově i do stran (doleva, doprava - to nás bavilo), odložení za chůze - všechny tři polohy, přiřazení ke psu a cviky na zrychlení psa, polohy, aport  - pro nás se zaměřením se na rychlost návratu.

Nedělní cvičení: polohy, rozlišování dřívek, box, přivolání z boxu za chůze k noze, zrychlení do boxu, přivolání na rychlost, přivolání na přesnost, lehni a sedni u nohy se zaměřením na obcházení psa a sedni po návratu k odloženému psu.

Pondělní cvičení: chůze mezi kužely podle pokynů stewarda s obraty a úkroky, přiřazování psa k noze z různých směrů, zlepšení pozornosti psa před chůzí u nohy, odložení v leže s rušivkami, odložení v sedě s rušivkami, odolnost psa před lákáním na jídlo při odložení.

Program byl opravdu nabitý, mimoto jsme si cvičení prokládaly procházkami po okolí. Pak už byl čas opravdu jen na odpočinek.

Fotky: https://kara69.rajce.idnes.cz/Velikonocni_vikendovka_obedience

Víkend to byl báječný, cvičení nám zase hodně dalo. Sešel se super kolektiv postižený stejnou zálibou, prostě jsme se měly báječně.